Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peter Wahlbecks målningar till Viken: ”Rätt som det är ser man något som händer i ett hörn”

På lördag kommer Peter Wahlbeck till Galleri Viken. Ståupp-komikern, som också varit konstnär i 30 år, ställer ut sina färgstarka målningar.

Peter Wahlbeck målar färgstarka och intensiva tavlor. Under Kristi himmelsfärdshelgen ställer han ut på Galleri Viken.Bild: Privat
För den breda allmänheten är nog Peter Wahlbeck mest känd som ståupp-komiker. Men han är också konstnär sedan 30 år tillbaka och under Kristi himmelsfärdshelgen ställer han ut på Galleri Viken.
– Det är jättespännande. Han är en spännande karaktär - ganska frispråkig, säger Markus Solälv, som tillsammans med sin fru Anna Solälv driver galleriet i Vikens hamn.
Paret Solälv tog över galleriet förra året och premiäröppnade vid påsk. Markus Solälv menar att de inte är några konstkännare, bara nyfikna på konst.
– Vi ställer ut sådant som vi tycker är roligt och som vi själva vill hänga på väggarna.
Peter Wahlbeck har vid sidan om sin karriär som ståupp-komiker även varit målande konstnär sedan 30 år tillbaka.
– Hans målerier skiljer sig från det vi haft innan, säger Markus Solälv.
Markus och Anna Solälv äger och driver Galleri Viken sedan förra året. Nu ställer de ut Peter Wahlbecks tavlor.Bild: Tom Wall
Konstnären Peter Wahlbecks målningar är färgstarka och intensiva.
– Det är som detaljerna i Pettson och katten Findus. Rätt som det är ser man något som händer i ett hörn, säger Markus Solälv.
På Galleri Viken är utställningen med Peter Wahlbeck den andra för året och kommer att hänga från den 21 till 24 maj, öppet klockan 11-16. Sedan kommer konstnären igen i slutet av sommaren, den 15 till 23 augusti.
– Det är ett litet blixtbesök nu. Vi ville pigga upp säsongen och kickstarta. Det är ett namn som folk känner till.
På lördagen kommer Peter Wahlbeck att vara på galleriet. Om det enligt coronareglerna blir för många som vill in samtidigt. Så kommer besökarna att få köa utomhus och slussas in lagom många åt gången.
Efter långhelgen med klämdag så kommer Galleri Viken att ha öppet fredag till söndag fram till midsommar. Efter det hålls det öppet varje dag under sommaren.
– Vi hoppas det blir lagom mycket folk och att de som hemestrar tittar förbi, säger Markus Solälv.
Gå till toppen