Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Annette och Dario i Scenen är vår: ”Vi vill förmedla lite glädje nu när det är så dystert”

En välkänd duo från Landskrona har spelat in en hemma-video till ”Scenen är vår”. Själv hoppas Annette Kumerle Lindwall att få komma ut och sjunga live igen så snart som möjligt.
– Det skriker i hela kroppen, så mycket saknar jag det, säger hon.

Dario Kumerle och Annette Kumerle Lindwall medverkar i HD:s serie ”Scenen är vår” med ett medley med välkända låtar.Bild: Privat
Annette Kumerle Lindwall är en av Landskronas mer kända musikprofiler. Hon har en lång karriär bakom sig som artist och sångerska och har bland annat sjungit på flera av Army of Lovers mest kända hitlåtar.
Numera arbetar hon som sånglärare och mentor och har bland annat arbetat med Rebecka Karlsson som nådde stora framgångar under Idol 2016.
Som mentor för unga sångare har hon också fått Landskrona stads kulturstipendium två gånger.
Dario Kumerle och Annette Kumerle Lindwall uppträder ofta i kyrkor och sjunger på bröllop, dop och begravningar. Men alla sådana evenemang är just nu avbokade.Bild: Privat
Tillsammans med maken Dario Kumerle utgör hon också en uppskattad duo som sjunger på bröllop, dop, begravningar, fester och vanliga konserter.
– Men det har drabbats av total torka just nu. Allting är avbokat och vår ekonomi har förstås drabbats. Man får vrida och vända på varenda krona. Som väl är jobbar Dario på en skola och jag har mina sångelever, säger Annette Kumerle Lindwall.
Till ”Scenen är vår” har Annette och Dario valt att göra ett litet potpurri med välkända sånger.
– Ja, det blev väldigt spontant. Vi vill förmedla lite glädje nu när det är så dystert.
Hon ser fram emot den dagen då människor åter kan gå på konsert tillsammans.
– Ja, då blir det förhoppningsvis livat på stan igen. Men det är också viktigt att man nu stöttar kulturverksamheten. Vi vill ju att det ska finnas scener för de unga musikerna när det här är över. Och att de får betalt för allt arbete de lägger ner.
Hur mycket saknar du själv att vara ute och sjunga?
– Det skriker i hela kroppen, så mycket saknar jag det. Men vi sjunger och spelar i alla fall mycket där hemma.
I eftermiddag klockan 17 kan ni se Annette Kumerle Lindwall och Dario Kumerles video på hd.se.
Gå till toppen