Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler tåg får köra över Öresundsbron

Ökad arbetspendling gör att Skånetrafiken och DSB från 8 juni åter ska köra tåg var tjugonde minut över Öresundsbron. Ett syfte är att minska risken för trängsel på tågen.

Det blir åter tätare tåg trafik över Öresundsbron från 8 juni.Bild: Johan Nilsson / TT
Den 14 mars stängde Danmark sina gränser. Sedan dess kommer ingen in i landet utan särskilda skäl. Undantag har hela tiden gjorts för gränspendlare.
I anslutning till att Danmarks gränser stängdes, minskades tågtrafiken över Öresund.
Danmarks regering har ännu inte lämnat besked om gränsen mot Sverige åter ska öppnas. Men från 8 juni kommer tågtrafiken att utökas:
• Det blir dagtid tåg var tjugonde minut mellan Malmö och Kastrup och ett tåg i timmen i varje riktning på nätterna.
• Den som kommer norrifrån och ska resa till Köpenhamn, Triangeln eller Hyllie behöver inte längre byta tåg på Malmö C, utan tågen fortsätter över bron till Köpenhamn.
• Samma regler för inresa i Köpenhamn gäller tills danska myndigheter eventuellt meddelar något annat. Kontroller sker vid Kastrup, där tågen gör cirka 20 minuters uppehåll.
Gå till toppen