Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Varför flaggades det inte för Birgit Nilsson på Mariatorget?

Jag kunde vid söndagens traditionsenliga lilla hyllning i Dalmans park av Birgit Nilsson på hennes födelsedag konstatera att det inte flaggades på Mariatorget, enbart 100 meter från Birgit Nilssons plats i överkanten av Dalmans park.
Det är ändå beslutat att den 17 maj skall vara en kommunal flaggdag. Vem var ansvarig för den fadäsen? För jag utgår från att det var en fadäs.
Ulf Berggren
Utanför kommunhuset hissades svenska flaggan för att hedra Birgit Nilssons minne. Samtidigt vajade prideflaggan högt över kommunhuset, eftersom den 17 maj även är den internationella dagen mot homofobi, transfobi och bifobi, den så kallade IDAHOT-dagen.Bild: Johan Mårtensson
SVAR DIREKT
Båstads kommun har endast en officiell flaggstång och det är den utanför kommunhuset. Där flaggas det på alla offentliga flaggdagar, vid speciella evenemang och även på halv stång för officiella personer som avlidit, allt i heraldisk ordning, med den svenska flaggan i mitten.
På den första lokala flaggdagen för att hedra Birgit Nilsson den 17 maj hissades därför den svenska flaggan utanför kommunhuset av kommunfullmäktiges ordförande Thomas Andersson (L). Kommunen hade även uppmuntrat övriga verksamheter och privatpersoner att flagga den 17 maj.
Det är möjligt att det inte gjordes fullt ut i år, vilket bland annat kan ha att göra med att det ofta tar ett tag för nya traditioner att få fäste. Det är vår förhoppning att flaggdagen ska bli en viktig lokal dag som så många som möjligt vill ansluta sig till.
Båstads kommun
Gå till toppen