Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allmänheten varnas för brandrök i Borlänge

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har sänts ut efter branden. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
En brand har brutit ut i en avfallsanläggning i Borlänge och rök driver in över centrala orten. Branden startade i hörnet av en sophög någon gång under torsdagsmorgonen och är nu under kontroll.
– Vi har skiljt av den del som brinner med en brandgata genom hela sophögen. Nästa steg är att breda ut soporna eftersom det inte går att släcka en hög, då det fortfarande brinner inne i den, säger Kent Nilsson, räddningsledare vid Räddningstjänsten i Borlänge, till TT.
Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har sänts ut, där räddningsledare uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation för att inte andas in röken.
– Först gick röken uppåt, men sedan vände vinden. I och med att det är sopor som brinner är röken ohälsosam att andas in, säger Kent Nilsson.
Runt tio personer från räddningstjänsten bekämpar branden och ungefär lika många från företaget som driver avfallsanläggningen bistår räddningstjänsten.
Gå till toppen