Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bach: OS hålls 2021 – eller ställs in

Den olympiska elden brinner för Tokyo-OS till sommaren 2021 – men inte längre, säger IOK:s ordförande Thomas Bach. Arkivbild.Bild: Eugene Hoshiko/AP/TT
Sommar-OS i Tokyo har flyttats fram ett år, till sommaren 2021. Och det blir också sista chansen om spelen alls ska bli av, säger Thomas Bach, ordförande i Internationella olympiska kommittén (IOK).
Därmed bekräftar han OS-chefen Yoshiro Moris tidigare uttalande om att OS i Tokyo ställs in om det inte kan starta som tänkt den 23 juli 2021.
– Jag har en förståelse för den inställningen, för man kan inte som arrangör ha 3 000–5 000 anställda för evigt. Man kan inte kasta om hela tävlingskalendern för alla stora idrottsförbund varje år. Man kan inte tvinga idrottarna att sväva i ovisshet, säger Thomas Bach till BBC.
Att flytta fram spelen till nästa år är ett enormt projekt, säger Bach. Men att helt ställa in OS har tidigare bara hänt under krigstider.
– Vi har slagit fast en princip och det är att arrangera de här spelen i en miljö som är säker för alla deltagare. Ingen vet hur världen ser ut om ett år och två månader, så vi måste lita på experterna, säger Thomas Bach.
Gå till toppen