Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kraftig brand i villa i Ödåkra

En kraftig brand utbröt under torsdagen i en villa i Ödåkra. Huset gick inte att rädda. Polisen ska nu undersöka varför det började brinna.

Bild: Jan Emanuelsson/Topnews.se
Räddningstjänsten bedömde relativt tidigt att man inte skulle kunna rädda villan.
– Det kommer troligtvis att bli en totalskada på huset. Taket har börjat ge med sig så vi kan inte gå in i byggnaden och försöka släcka, sa Håkan Widesjö, inre befäl vid räddningstjänsten.
Senare meddelade polisen att villan brunnit ner. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med branden och ambulans som larmats till platsen kunde lämna utan patient.
Branden spred sig inte från villan.
– Det var någon byggnad mer på tomten till att börja med, men det verkar som att det har klarat sig, sa Håkan Widesjö under torsdagskvällen.
Polisen ska undersöka brandplatsen när den svalnat.
– Brandorsaken är oklar, eller okänd. Vi vet inte varför det börjat brinna. Så vi har upprättat en anmälan som är rubricerad som mordbrand, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Larmet om branden kom 18.23. Räddningstjänsten skickade tre enheter till platsen och begärde efter ett tag förstärkning. Från och med strax innan klockan 20 började räddningstjänsten lämna platsen. Vid 23.30 var det ett fåtal resurser kvar från räddningstjänsten kvar på platsen, enligt SOS Alarm.
Bild: Jan Emanuelsson/Topnews.se
Bild: Jan Emanuelsson/Topnews.se
Bild: Tomas Nilsson
Bild: Tomas Nilsson
Gå till toppen