Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotografiska blir 3D-museum

Fotografiska i Stockholm höll stängt en dryg månad. Nu öppnar museet i fysisk form – men även i en 3D-version. En av utställningarna som kommer att kunna upplevas hemifrån är dokumentärfilmaren Lauren Greenfields ”Generation wealth”.

Fotografiska i Stockholm är ett av de första museerna i världen att omvandla hela huset till en kostnadsfri digital 3D-upplevelse. Pressbild.Bild: Fotografiska
– Jag var skeptisk till en början men när jag såg tekniken och hur väl det fungerade så blev jag entusiastisk. Det finns fördelar, bland annat kommer man att kunna se längre klipp från filmer som vi har gjort än man gör i den fysiska utställningen. Det finns inget som går upp mot en riktig museiupplevelse, men i den kris vi befinner oss är kulturens roll otroligt viktig, säger Greenfield.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen