Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kulturhistoria kan läsas på varje stolpe

Nu har Åsljunga intresseförening utökat sina informationsskyltar om platsens historia.

De första ”kulturstolparna” i Åsljunga tätort sattes upp för tre år sedan i samband med en studiecirkel och ett Leader-projekt. Nu finns det runt 70 stycken som berättar om olika verksamheter, hus och företeelser som funnits runtom i tätorten norr om Örkelljunga.
– Det har varit lite diskussioner om var de ska stå, men nu känns det som allt är på plats. Vi har ju hållit på med detta sedan 2017, så nu får vi vara nöjda, säger Ulf Nilsson från Åsljunga intresseförening.
Den senaste stolpen sattes upp så sent som i vår och handlar om korgtillverkning vid Per Ohlsons korgfabrik, som lades ner på 1970-talet.
– De har blivit väldigt uppskattade av besökare i byn. Det är rätt häftigt att kunna se hur många verksamheter som funnits här, och sysselsatt rätt så många människor, säger han.
Läs också Fler kan njuta av Åsljungasjön med rustad led
Gå till toppen