Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Avatar”-uppföljaren återupptar inspelningen

Uppföljaren till filmen "Avatar" kan fortsätta spelas in på Nya Zeeland från och med nästa vecka. Arkivbild.Bild: Reed Saxon/AP/TT
Inspelningen av regissören James Camerons nästa ”Avatar”-film kommer att sätta i gång på nytt nästa vecka efter att produktionen varit stoppad sedan mars.
”Våra inspelningsplatser är redo och vi kunde inte vara gladare över att få återvända till Nya Zeeland nästa vecka”, skriver producenten Jon Landau på Instagram.
Nya Zeeland, som är inspelningsplats för filmen, har gett klartecken för att återuppta filmproduktioner i landet, förutsatt att inspelningarna följer nya, strikta regler. Exempelvis behöver tillstånd utfärdas för att personal ska kunna återvända.
”Avatar” hade premiär 2009 och var tänkt att revolutionera film visad i 3D. Den var historiens mest lukrativa film, sett till biljettintäkter, fram till 2019 då superhjältefilmen ”Avengers: Endgame” övertog förstaplatsen.
Sedan tidigare är det klart att filmen kommer att få inte bara en, utan sammanlagt fyra uppföljare som är tänkta att ha premiär 2021, 2023, 2025 och 2027.
Gå till toppen