Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MLS-planen: Turnering i Orlando

Planen för omstarten av den amerikanska fotbollsligan MLS börjar ta form allt mer. De 26 lagen ska samlas i Orlando, där de ska spela en turnering indelade i fyra grupper.

Seattles Gustav Svensson. Arkivbild.Bild: Joshua Bessex/AP/TT
Enligt förslaget ska tre grupper ha sex lag, och en grupp åtta lag. De två bästa lagen från varje grupp sedan går vidare till slutspel. Enligt förslaget ska gruppspelsmatcherna räknas in i tabellen, däremot inte slutspelsmatcherna.
Gustav Svenssons Seattle, som vann ligan i fjol, blir toppseedat i en av de två grupperna i Western Conference.
Förslaget har skickats ut till lagen, skriver ESPN och sportsajten The Athletics.
Alla lag ska bo och spela matcherna vid idrottsanläggningen vid Disney World i Orlando i Florida. Tanken är att samla lagen i mitten av juni och börja spela matcher i början av juli och att gruppspelet ska vara klart efter två månader.
Det har framkommit kritik mot planen att samla alla lag på ett och samma ställe, med tanke på att personal som kommer och går vid Orlando-anläggningen kan ta med sig coronasmittan in. Spelare är inte heller förtjusta i att lämna sina familjer i tio veckor.
– Spelarna tar all risk genom att åka till Orlando och isoleras. Det blir som ett lyxigt fängelse, säger Philadelphiamittfältaren Alejandro Bedoya till ESPN.
Ligans plan för hösten är möjligheten att spela 18 omgångar med bara matcher mellan lagen i samma Conference, med nio lag från vardera öst och väst som går till slutspel.
MLS hann bara spela två omgångar av årets serie innan spelet stoppades på grund av coronapandemin.
Gå till toppen