Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sarenbrant skrapar på Bromma-idyllens yta

I tio år har Sofie Sarenbrant skrivit deckare för att underhålla. Läsekretsen har stadigt vuxit och vid det här laget har hon sålt över 2,5 miljoner böcker i 15 länder. – Jag är rädd för allting. På bara några sekunder kan jag måla upp ett obehagligt scenario – det är guld värt som författare, säger hon.

Det var ingen tvekan om att det skulle bli en deckare när Sofie Sarenbrant debuterade som författare. Tio år in i karriären trivs hon med att skriva böcker som hon vet att läsarna längtar efter och hon är redan i färd med en uppföljare till aktuella "Mytomanen".Bild: Claudio Bresciani / TT
För åttonde gången tar kriminalinspektör Emma Sköld sig an ett spektakulärt mordfall. Även i ”Mytomanen” utspelas hemskheterna i den välbärgade förorten Bromma i Stockholm, som skakas om när en illa tilltygad tonårspojke hittas död vid ett motionsspår.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen