Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andra dagen i rad utan coronarelaterade dödsfall i Danmark

För andra dagen i rad har inga smittade med coronaviruset registrerats döda i Danmark. Totalt är det den tredje dagen som Danmark redovisat noll döda i covid-19 under 24 timmar sedan slutet av mars, rapporterar TV2.

Information om coronaviruset från danska Sundhedsstyrelsen vid Rådhusplatsen i Köpenhamn.Bild: Johan Nilsson/TT
Siffrorna kommer från Statens Serum Institute. Första dagen då inga döda rapporterades var den 15 maj. Hälsominister Magnus Heunicke kallade det för en milstolpe:
– Jag är så tacksam och glad för resultatet. Epidemin är fortfarande här, men detta är en bra dag, skrev ministern då till TV2.
Totalt har 561 smittade personer registrerats döda i Danmark.
Inte heller i Finland har några nya dödsfall med koppling till covid-19 inträffat de två senaste dygnen.
I Norge registrerades inga nya dödsfall under fredagen och än så länge har inga rapporterats döda under lördagen, skriver Verdens gang.
I Danmark har runt 560 personer som smittats av coronaviruset avlidit. I Norge drygt 230 och i Finland knappt 310.
Sverige sticker ut i statistiken med 67 nya dödsfall under lördagen. Totalt har 3 992 personer dött av covid-19 i landet. 156 av de dödsfallen är registrerade i Skåne.
Gå till toppen