Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bostadsområde utrymt efter misstänkt bombfynd

En misstänkt sprängladdning har hittats i Alby i Botkyrka kommun söder om Stockholm.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Över 150 personer evakuerades under natten från ett radhusområde i Alby i Botkyrka kommun, sedan en misstänkt sprängladdning påträffats vid en parkeringsplats.
– Det var en privatperson som hittade den och larmade, säger Ola Österling, presstalesperson hos Stockholmspolisen.
Larmet kom strax efter klockan 01. Polisen bedömde situationen som så allvarlig att de boende i ett område som sträcker sig ett hundratal meter, enligt polisens uppskattning, fick evakueras. De tillbringade natten i en lokal som kommunen öppnade och kunde återvända till sina bostäder vid 05-tiden.
Bombtekniker har transporterat bort föremålet, som nu ska undersökas närmare.
– Vi har säkrat föremålet som vi misstänker vara en form av sprängladdning. Nu kommer den att underkastas en närmare kontroll på annan plats, säger Ola Österling.
Strax innan den misstänkta sprängladdningen hittades exploderade en kraftig laddning vid en bilfirma i Haninge. Polisen utreder om händelserna har en koppling.
Gå till toppen