Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cyklade pappan 120 mil – då ringde landslaget

Hon cyklade 120 mil med sin skadade pappa på pakethållaren. Nu har 15-åriga Jyoti Kumaris bedrift tagit henne hela vägen till ett landslagserbjudande.

Jyoti Kumari skjutsade hem sin pappa – en tur på 120 mil. Nu kan hon bli landslagscyklist.Bild: ANI/TT
Den 8 maj satte sig 15-åriga Jyoti Kumari på sin lila, begagnade damcykel. Pappan klev på baktill med deras tillhörigheter, och så började hon trampa. Sju dagar och 1 200 kilometer senare hade hon korsat halva Indien och tagit dem från Gurgaon utanför New Delhi till hembyn i nordöstra delen av landet.
Hon ville bara hjälpa sin pappa att ta sig hem. Men sättet hon gjorde det på har uppmärksammats världen över, och nu har Indiens cykelförbund bjudit in henne till att testköra med landslaget.
– Hon avverkade distansen på sju dagar med sin pappa och en del bagage bakpå. Jag tror att hon har något... den där nivån av uthållighet. Vi kan testa henne, säger ordföranden Onkar Singh.
– Hon säger att hon bara vill fortsätta sina studier. Men vi har sagt till henne att vi kan lösa det på våra akademier.
Mohan Paswan, flickans pappa, jobbar vanligtvis som rikshaförare men är en av de miljontals migrantarbetare som har blivit utan jobb när landet stängts ner under coronakrisen. Utan pengar till mat eller hyra, samtidigt som alla transportmedel varit inställda, har många tvingats gå, eller cykla, långa sträckor till sina hembyar.
Gå till toppen