Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danska ministern: Stoppa utsläppet av avloppsvatten i sundet

Med start under söndagen ska 290 000 kubikmeter danskt avloppsvatten släppas ut i Öresund. Högljudda protester har kommit från den svenska sidan av sundet, och nu vill även den danska miljöministern att utsläppet ska stoppas, rapporterar dr.dk.

Med start imorgon och under fem dagar framåt ska 290 000 kubikmeter danskt avloppsvatten släppas ut i Öresund. Nu ryter danska miljöministern ifrån.Bild: Johan Nilsson/TT
Med start imorgon och under fem dagar framåt kommer avloppsvatten från tre danska kommuner att släppas ut orenat i Öresund. Ledningen som vanligtvis leder Gentoftes, Fredriksbergs och Köpenhamns avloppsvatten till reningsverket ska stängas av tillfälligt på grund av en stor nybyggnation, och de kommunägda bolagen Hofor och Novafos har fått klartecken att under tiden släppa ut avloppsvattnet i Öresund.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen