Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Proffsidrottare tillåts inresa i USA

Undantagen kring inreseförbudet öppnar för att bland annat NHL och NBA ska kunna komma i gång igen, liksom proffstourerna i tennis och golf. På bilden syns basketspelarna DeMarcus Cousins i Golden State Warriors och Serge Ibaka i Toronto Raptors. Arkivbild.Bild: Gregory Shamus
USA ska undanta vissa utländska idrottare från inreseförbudet i landet, sade Chad Wolf, tillförordnad minister för inrikes säkerhet i USA, i ett uttalande på fredagen.
– I det läge vi befinner oss i behöver amerikaner sin sport. Det är dags att återöppna ekonomin och det är dags att vi får tillbaka våra professionella idrottare i arbete, sade Wolf.
Den amerikanska idrotten stängde i stort sett ned efter att coronakrisen slog till ordentligt i USA, men de nya aviserade undantagen öppnar nu för att bland annat NHL och NBA ska kunna komma i gång igen, liksom proffstourerna i tennis och golf.
Ligorna som inkluderas i undantaget från inreseförbudet till USA är baseballigan MLB, NHL, basketligorna NBA och WNBA, golfens PGA- och LPGA-tourer, samt tennisens ATP- och WTA-tourer.
Förutom idrottarna undantas även närstående och nödvändiga medarbetare i ligorna från inreseförbudet.
Vita huset har infört reseförbud från resenärer från Kina, Iran och stora delar av Europa för att försöka stävja utbrottet av covid-19.
Gå till toppen