Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

RF ger krisråd till oroliga idrottare

En del idrott har återupptagits men mycket står fortfarande still. Riksidrottsförbundet (RF) har därför tagit fram ett antal tips riktade till idrottare som känner oro under coronapandemin, skriver Dagens Nyheter.

"Vissa drivs väldigt starkt av att kunna fullfölja mål och när det faller bort kan vi tänka oss att det kommer att påverka deras motivation", säger Karin Moesch, som har tagit fram RF:s krisråd till elitidrottare, till DN.Bild: Adam Ihse/TT
Under rubriken ”Råd för elitidrottare för att hantera effekten av coronapandemin” listas ett antal tips. Bland annat föreslås att man i brist på riktiga tävlingar ska försöka skapa kreativa, tävlingsliknande situationer, liksom att man ska acceptera de jobbiga känslor man bär på och att man kan fokusera på att bara läsa de viktigaste nyheterna, inte alla, om krisen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen