Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Största husbilsförsäljaren säljer mer begagnat

Bengt i Örkelljunga vid Skåneporten är en av landets största försäljare av husbilar. Där märker man tydligt hur en ny grupp av köpare kliver in och vill skaffa sin första husbil – gärna begagnad.

Bengt-Åke Bengtsson är vd på Bengt i Örkelljunga, som har flera stora hallar för husbilsförsäljning vid Skåneporten. På begagnat-sidan går försäljningen bra, men stamkunderna avvaktar med att byta upp sig till nyare modeller. ”Det är coronatider. Folk är försiktiga med sin ekonomi” säger Bengt-Åke Bengtsson.Bild: Sven-Erik Svensson
Bengt i Örkelljungas anläggning med försäljning, lager och verkstäder syns tydligt från E4:an. Läget har gynnat försäljningen sedan flytten hit för 14 år sedan. På anläggningen finns också flera verkstäder som gör att stamkunderna återkommer ofta. Numera är företaget störst på försäljning, reparation och service till husbilsägare i hela södra Sverige, med en omsättning på 300 miljoner kronor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen