Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kulijuli ställs in: ”Det är väldigt tråkigt, men det blev omöjligt på alla sätt”

De nya Kulijuli-arrangörerna, Dennis Westerberg och Lena Bergkvist, har nu fattat beslutet att ställa in årets upplaga av Kulijuli.
– Det är ett beslut som vi tagit tillsammans med Olle Larsson och Helsingborg stad, säger Dennis Westerberg.

Sommarens Kulijuli i Grytan ställs in. Men evenemanget kommer tillbaka 2021.Bild: Britt-Mari Olsson
Dennis Westerberg konstaterar att beslutet knappast kommer oväntat. Att samla den tusenhövdade Kulijuli-publiken i Grytan i sommar låter sig helt enkelt inte göras under rådande omständigheter.
– Alla är förstås ledsna och för oss som skulle svara för arrangemanget för första gången är det förstås extra ledsamt, säger Dennis Westerberg som driver eventbolaget Creandia tillsammans med sambon Lena Bergkvist.
– Det är väldigt tråkigt. Vi hade sett fram emot det, men det blev omöjligt på alla sätt. Men nu när vi tagit beslutet får vi ett helt år på oss att förbereda Kulijuli 2021. Det känns trots allt bra, säger Lena Bergkvist.
I mars i år blev det klart att Dennis Westerberg och Lena Bergkvist tar över Kulijuli efter Olle Larsson.Bild: Stefan Lindqvist
Beslutet att ställa in Kulijuli har gjorts i samråd med övriga intressenter.
– Ja, vi har tagit beslutet tillsammans med Olle Larsson och Helsingborg stad. Vi är helt eniga kring detta, säger Dennis Westerberg.
I stället siktar han och Lena Bergkvist in sig på att få till en Kulijuli-medverkan på årets Hx.
– Vi får se i vilken form det blir, om det nu blir en fysisk eller digital festival.
Dessutom kommer en Kulijuli-podd att startas.
– Tanken är att vi ska sända nya program varannan tisdag med början i september. Då kommer vi att ha med gäster som uppträtt på Kulijuli och en rad andra Helsingborgsprofiler, tillägger Dennis Westerberg.
Gå till toppen