Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldtränare stannar: ”Har energin och hungern”

Guldtränaren Roger Rönnberg har redan tränat Frölunda i sju säsonger – nu förlänger han kontraktet till 2025. – Jag känner att jag har energin och hungern för att fortsätta de här fem åren, säger han.

Roger Rönnberg. Arkivbild.Bild: Andreas Hillergren/TT
Frölunda och Roger Rönnberg har blivit en vinnande kombination.
Under sju säsonger har det blivit sex titlar, två SM-guld och fyra CHL-titlar.
Nu fortsätter samarbetet. Den 48-årige Rönnbergs nuvarande kontrakt löper till 2022, men parterna har kommit överens om en treårig förlängning till 2025.
Blir den Luleåfödde tränaren kvar hela kontraktstiden innebär det tolv säsonger. Unikt i en bransch där tränare sparkas till höger och vänster.
– Det låter lite absurt när du säger det. Det är ganska lång tid, säger han när TT ringer upp.
– Jag känner att det är en utmaning här varje dag, jag är ingen som vill underhålla utan gillar att jobba med tillväxt. Så länge jag känner att vi lyckas med det varje dag i Frölunda så vill jag jobba här.
Men beslutet krävde en del funderande.
– Jag har verkligen behövt ta mig en funderare över att åta mig ett sådant stort ansvar att vara en av dem som ska leda en förening under så lång tid. Att det är av rätt motiv och att jag har nog med energi och hunger att fortsätta de här fem åren. Det har jag kommit fram till att jag har, säger han.
De ovissa tiderna med coronapandemin, som stoppade den gångna säsongens SM-slutspel, har inte väckt någon osäkerhet.
– Nej, visst kan en tanke av oro slå en, men på lång sikt känner jag inte det. Vi har en stabil förening som jobbar väldigt sunt och klokt. Det känns tryggt, säger han.
Roger Rönnberg förde Juniorkronorna till ett historiskt JVM-guld 2012 innan han hoppade på Frölundajobbet. Då pratades det om honom som en framtida förbundskapten i Tre Kronor. Men Rönnberg vill fortsätta som klubbtränare.
– Just nu är det så, de kommande fem åren. Tre Kronor har en väldigt kompetent förbundskapten i Johan Garpenlöv just nu, så det är inget jag har funderat över.
TT: NHL?
– Jag tror alla som håller på med ishockey har en dröm om NHL, sedan är det ingenting jag jagar. Händer det så händer det.
TT: Hur ska du fira förlängningen?
– Jag ska åka till mitt sommarställe och äta en god middag med familjen.
Gå till toppen