Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thomas Frostberg: Näringslivet fortsätter gå före i viruskampen – nu med egna tester

I coronakrisens början gick många företag före och ställde in tjänsteresor och isolerade personal i hemmen, trots att svenska myndigheter inledningsvis sa att det inte krävdes. Nu är historien på väg att upprepa sig, när näringslivet sätter upp egna provtagningscentraler istället för att vänta på att politikerna bråkar färdigt om ansvaret för masstestning i Sverige.

I stiftelsens Norrskens lokaler i centrala Stockholm har en tillfällig privat provtagningsklinik öppnat, där företag och privatpersoner kan boka in sig för antikroppstester av coronaviruset.Bild: Pressbild Ally
Vi ska inte testa för testandets skull, är ett mantra som upprepats flitigt den senaste tiden av regionala politiker och sjukvårdsföreträdare i både Skåne och övriga landet. Det har varit svaret när staten velat lägga ansvaret i regionernas knä för att utbyggnaden av masstestning av misstänkta covid-sjuka inte kommit längre.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen