Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lämnade Italien – klar för Högaborg: ”Det var kaos”

Coronapandemin förstörde Jonathan Olssons drömresa. Han lämnade kaosstämningen i Rom, flyttade hem till Helsingborg – och är klar för Högaborg.

I tonåren spelade Jonathan Olsson i HIF. Seniorkarriären påbörjade han i Råå innan det blev flera säsonger i Hittarp.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter höstens degradering från division 2 lämnade Jonathan Olsson Hittarp. I januari flyttade han till Rom för att studera italienska och spela fotboll. Tanken var att helsingborgaren skulle leva som en italienare i ett halvår, men coronapandemin gjorde att äventyret tog slut efter två månader.
– Det var helt tomt på gatorna och jag kände att jag hellre blev fast i Sverige om det skulle hända något. Det var kaosstämning, alla i Rom var skitnervösa. Då stack jag. Jag kom hem 8 mars, dagen efter blev det lockdown.
I tonåren tillhörde Jonathan Olsson HIF. Seniorkarriären påbörjade han i Råå innan det blev flera säsonger i Hittarp. Under sin tid i Italien tränade innermittfältaren med ett lag från Serie D.
– De låg sist i serien och var mitt i säsong. I Italien har de ganska hårda regler i de lägre divisionerna. De måste ha fyra spelare under 20 år i startelvan och det ska vara italienska spelare. Jag är 24 år och från Sverige... de sa att det var bättre att jag gick till en annan klubb om jag skulle spela matcher, säger han.
Sagt och gjort. Han sökte sig till en annan lokal klubb.
– De låg en division under tror jag, i en amatörserie. När jag hade kommit in i laget började kaoset, säger han.
Jonathan Olsson hoppade av skolan, återvände till sitt före detta jobb i Helsingborg och är klar för Högaborg i division 3.
– När jag kom hem ringde jag Hittarp, de hade spikat truppen och verkade inte jätteintresserade, säger han.
– I Högaborg känner jag Tarik [Barny, sportchef], Akram [Mansour, assisterande tränare] och där är många bra spelare. Det är ett bra gäng. Det är roligare att spela i ett lag där jag känner mig uppskattad och kul att testa något nytt.
Gå till toppen