Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Björn infångad med munkar och blåbärslukt

En vuxen svartbjörn. Arkivbild.Bild: AP/TT
Det tog sin lilla tid, men till sist gjorde munkfällan tricket. Efter en utdragen morgonjakt kunde till sist dörrarna slå igen bakom en ung svartbjörn på vift i Fort Myers i Florida, rapporterar Fort Myers News-Press.
Den 18 månader gamla björnen hade irrat sig in i staden redan i gryningen. Bedövningspilar var inget alternativ eftersom området var trafikerat och pilarna inte alltid får effekt omedelbart, säger viltvårdaren Adam Brown till tidningen.
– Ibland när vi använder bedövningspilar kan björnen springa i väg. Vi ville inte riskera att den skulle springa ut i trafiken eller in i ett bostadsområde.
I stället gillrades en fälla för att locka in björnen i en bur. Lockbetet? En låda med sockrade munkar, toppade med en sprej med doft av blåbärspaj.
Efter lite velande föll björnen för tricket, och dörrarna kunde slå igenom bakom den. Björnen kunde senare släppas fri i naturen igen.
Gå till toppen