Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Myndighet larmar polisen om permitteringsfusk

Tillväxtverket har lämnat cirka 400 tips till polisen om misstänkta brott i samband med korttidspermitteringar. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Tillväxtverket har lämnat cirka 400 tips till polisen om misstänkta brott i samband med korttidspermitteringar, skriver Dagens Nyheter.
Vid ansökan för stödet berättar arbetsgivaren hur mycket av arbetstiden som de anställda ska vara permitterade och efter tre månader görs en avstämning. Om arbetsgivaren medvetet lämnar in en felaktig avstämning begår denne ett brott.
– Vid avstämningen kan det framgå att det finns en liten skillnad i förhållande till vad som sagts i ansökan. Då kan vi upplysa företaget om att de anställda har jobbat lite för mycket eller för lite, säger Richard Källstrand, avdelningschef på Tillväxtverket, till tidningen.
– Däremot vill vi hitta de som ligger väldigt långt i från och där det kanske också finns anledning att misstänka att man inte har permitterat personalen. De tar emot stödet och så får de anställda jobba på precis som vanligt, fortsätter Källstrand.
På måndagen 1 juni börjar Tillväxtverket med oanmälda kontroller på företag som ansökt om stöd för korttidspermitteringar.
Gå till toppen