Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett terrorhot men ingen riktig organisation

Sverige kan vara det land som har flest personer som kallar sig incel i världen. Det skriver Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, i en rapport som nyligen släpptes. Flera terrordåd har begåtts i begreppet incels namn, men termen är undflyende.

En person läser på internetforumet Reddit. Incelpersoner beskrivs ofta som rasistiska kvinnohatare men det är en snäv bild av en grupp män som är besatta av utseende, etnicitet, sex och självmord.Bild: Jessica Gow/TT
En svensk incel kallas Swedecel i de digitala forumen. Det diskuteras om svenska kvinnor faktiskt föredrar andra etniciteter än svenska män. Hur kvinnor har tagit över makten och förstört Sverige. Och hur de svenska lagarna gör det möjligt för flyktingar att komma till Sverige och förgripa sig på kvinnor utan att bli straffade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen