Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nordvästskånsk artist startar band och släpper ny låt: ”Det finns något bitterljuvt”

27-åriga Daniella Binyamin från Perstorp har bland annat skrivit låtar åt Zara Larsson. Nu startar hon ett band med ett två andra låtskrivare och släpper låten ”Lånad bil” på Spotify.

Det var på Musikmakarna i Örnsköldsvik som Daniella Binyamin och Joel Isaksson lärde känna varandra. Tillsammans med Oskar Nyman bildar de bandet Tiger.Bild: Pressbild
För snart tre år sedan gjorde Daniella Binyamin från Perstorp sitt första scenframträdande som egen artist på kulturhuset Björnen i Åstorp. För två år sedan fick hon sin första listetta, som låtskrivare, med artisten Hugo Helmigs låt "Wild" på den danska radiolistan.
Läs också Artisten och låtskrivaren vänder hem för sin första konsert
I höstat startade hon bandet ”Tiger” tillsammans med de finska låtskrivarna Oskar Nyman och Joel Isaksson. Trion har, bland annat, jobbat med Zara Larsson, Lukas Graham och JUNG men nu väljer de att själva framföra sina låtar.
– Vi har skrivit mycket musik ihop och har klickat på det planet. Vi har något speciellt här som inte någon annan än vi kan göra. Därför valde vi att köra på detta nu, säger Daniella Binyamin som står för sången och spelar piano.
Läs också Daniella Binyamin återvänder till Helsingborg och platsen där musikkarriären startade
Som 13-åring flyttade Daniella Binyamin från Perstorp till Helsingborg. Numera bor hon i Stockholm men har familj i Åstorp.Bild: Niklas Gustavsson
I fredags släppte bandet sin första låt, ”Lånad bil” på Spotify. Hon berättar att låten skrevs i en turbulent tid för alla tre, när det var tydligt att det var slutet på någonting och början på någonting annat.
– Vi ville skriva om det, om relationer i ett skede man varit i livet. Det finns något bitterljuvt i låten, som en lite regnig och småkylig sommarkväll, säger Daniella Binyamin.
Planen var att turnera under sommaren, något som coronapandemin satt stopp för. Istället skjuts spelningarna upp till hösten. Då ska bandet även släppa en EP. Tills dess är hon hemma i Skåne och arbetar och passar ibland på att besöka familjen i Åstorp.
Gå till toppen