Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skådespelaren Carina Boberg död

Skådespelerskan Carina Boberg, känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien ”Rena rama Rolf”, har gått bort vid 68 års ålder efter en tids sjukdom, skriver Göteborgs-Posten.
– Hon har betytt ovärderligt mycket, hon var en varm och levande människa, säger Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare på Göteborgs stadsteater, till tidningen.
Carina Boberg var anställd på teatern 1983–2019, där hon bland spelade Marguerite Duras i ”Smärtan” och farmodern i ”Fanny och Alexander”.
Hon fick sitt breda publika genomslag i komediserien ”Rena rama Rolf” som sändes i TV4 1994–1998. Boberg spelade Lasse Brandebys (Rolf) hustru Bettan i serien.
Pontus Stenshäll säger att Göteborgs stadsteater kommer att placera en minnesbok i receptionen i vilken allmänheten kan skriva i från och med onsdagen.
Rättad: I en tidigare version förekom ett felaktigt namn på en föreställning.
Gå till toppen