Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige kan få fler tävlingar enligt plan B

Sverige kan få tre raka världscuptävlingar i skidor i januari-februari om Internationella skidförbundet (Fis) måste sätta sin plan B i verket.

Falun kan fler tävlingar om plan B måste sättas i verket i vinterns världscup. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Fis jobbar på alternativa planer om inte världscuptävlingarna i skidor kan genomföras som planerat på grund av coronapandemin.
Nu har dokument märkta plan B läckt ut till den finländska sajten Kestävyysurheilu. Den visar ett alternativt världscupsschema där säsongen är uppdelad i fyra block där tävlingarna avgörs på begränsade geografiska områden för att minska mängden resande.
Sverige, som redan har världscuptävlingar i Ulricehamn den 16-17 januari och Falun den 30-31 januari, kan få tre tävlingshelger mellan den 23 januari och 7 februari.
– Jag vet inte exakt hur det ska se ut i detalj. Men alla möjligheter som presenteras är aktuella. Det kan bli tävlingar i tre länder eller bara i ett. Det är omöjligt att säga vad som kommer hända fram till början av nästa år, så man försöker ha så många alternativ som möjligt, säger Niklas Jonsson i längdkommittén, till Expressen.
Jonsson säger att det mest realistiska, om enbart Sverige får tävlingarna i det tredje blocket är att Falun och Ulricehamn kör en extratävling genom att förlänga tävlingshelgen med någon dag.
Om plan B sätts i verket får Tyskland och Tjeckien inga världscuptävlingar den kommande säsongen.
Fakta

Skidvärldscupens plan B

Block 1, 27 november-20 december

Antal tävlingshelger: 2-3

Antal lopp: 6-8

Aktuella länder: Finland och/eller Norge

Block 2, Tour de Ski, 1-10 januari

Antal tävlingshelger: 6-10 dagar

Antal lopp: 5-7

Aktuella länder: Schweiz och/eller Italien

Block 3, 23 januari-7 februari

Antal tävlingshelger: 2-3

Antal lopp: 6-8

Aktuella länder: Sverige och/eller Finland och/eller Norge

VM i Oberstdorf, Tyskland, 23 februari-7 mars

Block 4, 17-21 mars

Antal tävlingshelger: 1

Antal lopp: 3-4

Aktuella länder: Kina.

Gå till toppen