Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uusitalo ny förbundskapten för paralandslaget

Fredrik Uusitalo är tillbaka som förbundskapten för paralandslaget. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Han slutade som herrtränare i svenska skidlandslaget i mars. Nu är Fredrik Uusitalo, 35, klar som förbundskapten för svenska paralandslaget i längd och skidskytte, något han var även mellan 2012 och 2015 då han delade på rollen tillsammans med frun Anna Maria Uusitalo.
Nu har han ansvaret på egen hand.
”Den här rollen kändes otroligt spännande, jag kunde helt enkelt inte tacka nej. Det händer mycket positivt och blåser intressanta vindar kring parasporten i Sverige just nu och vi är ett fantastiskt team uppe i Östersund”, säger Fredrik Uusitalo i ett pressmeddelande.
I sitt nygamla jobb ska han bland annat leda parastjärnan Zebastian Modin, flerfaldig OS- och VM-medaljör, till nya framgångar.
”Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Zebastian igen. Han är en stor inspirationskälla”, säger Fredrik Uusitalo, som börjar sitt uppdrag i september.
Gå till toppen