Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Sverige

Tegnell: Ser inte nedgången vi hoppats på

4 542 personer som insjuknat i covid-19 har nu bekräftats avlidna i Sverige. Det är en ökning med 74 personer det senaste dygnet. ”Vi ser en avflackning och inte den fortsatta nedgången vi hoppats på”, säger statsepidemolog Anders Tegnell.
Läs också Tegnell: Ser inte nedgången vi hoppats på
Helsingborg

Efter förra sommarens tester: Vikingstrands badvatten inte godkänt

Åtta av Helsingborgs nio badplatser får godkänt när badvattenprover från tre somrar vägts samman. Men Vikingstrand får istället en avrådan från bad hela sommaren.
Läs också Efter förra sommarens tester: Vikingstrands badvatten inte godkänt
Skåne

Fyra patienter dog – hjärtkirurg i Skåne anmäls

En kirurg i Region Skåne har utfört sju hjärtoperationer som nu anmäls till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Fyra av de opererade patienterna avled i anslutning till operationerna.
Skåne

Antikroppstester bara för sjukvården

På måndag den 8 juni inleder Region Skåne antikroppstester som visar om en patient har haft covid-19. Men det är läkare som får möjlighet att beställa provtagning av patienter. Det dröjer innan privatpersoner kan testa sig, säger Ingvar Eliasson, verksamhetschef för Klinisk mikrobiologi.
Läs också Region Skåne börjar med antikroppstester – men bara för sjukvården
Skåne

Dubbelt så dyrt när Regionen panikhandlade skyddsutrustning

Sjukhusen hade så akut brist på skyddsutrustning att Region Skåne köpte in skyddsglasögon på Biltema och provtagningspinnar för katter. När regionen började panikhandla fick skåningarna betala mer än dubbelt så mycket för visir och munskydd.
Läs också Dubbelt så dyrt när Region Skåne panikhandlade skyddsutrustning
Näringsliv

Konkurserna ökar inte lika snabbt längre

Konkurserna i Skåne fortsatte att öka i maj men i mer måttfull takt än tidigare månader. Blentarps VVS blev länets omsättningsmässigt största konkurs. Samtidigt drabbade en av den gångna månadens mer uppseendeväckande konkurser ett hajpat lyxkoncept i Limhamn.
Läs också Fortsatt konkursökning i Skåne – men vågen planar ut
Sport

Utredning inleds mot Elitloppsvinnaren

I söndags vann Propulsion Elitloppet i imponerande stil. Nu anklagas stjärnhästen för att ha varit nervsnittad innan den blev svensk-ägd, vilket därmed kan ha stridit mot det svenska dopningsreglementet. Svensk travsport har beslutat att inleda en utredning.
Gå till toppen