Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nationaldag utan offentliga arrangemang

Kommunerna ställer in sina vanliga arrangemang på nationaldagen. I Örkelljunga lägger kommunen i stället ut en digital hälsning den 6 juni.

Flaggor kan man hissa på lördag den 6 juni, men när samlingar större än 50 personer är förbjudna är alla offentliga arrangemang inställda.Bild: Henrik Montgomery/TT
Caroline Arvill är förvaltningschef för kultur och fritid i Örkelljunga. Även om det traditionella nationaldagsfirandet ställts in planeras något annat – en publicering på kommunens hemsida för att fira dagen.
– Vi kommer att lägga upp en länk till en inspelning. Vad det är får bli en överraskning på nationaldagen, säger hon.
De priser som normalt delas ut 6 juni skjuts till nästa ordinarie kommunfullmäktigesammanträde den 22 juni istället. Även det går att se via kommunens hemsida, där en livesändning läggs ut i realtid.
I Klippans kommun blir det inga firanden i år, vare sig i Elfdalens hembygdspark i Klippan, Tingsgården i Stidsvig eller hembygdsparken i Ljungbyhed.
– Vi planerar inga alternativa lösningar utan laddar för 2021, säger kultur- och fritidschef Arne Amnér.
Bjuvs kommun ställer in sitt traditionsenliga nationaldagsfirande i Billesholms folkets park. Där brukar kultur- och fritidsledarprisen delas ut, nytt tillfälle för prisutdelning är ännu inte klart.
Åstorps nationaldagsfirande i hembygdsgården Perslund blir inte heller av i år.
I Perstorp ställs firandet vid hembygdsgården in och prisutdelningar skjuts på framtiden.
Gå till toppen