Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Erland Ringborg fortsätter som släktforskarbas

"Men sedan är det viktigt att valberedningen hittar en efterträdare."

Erland Ringborg fortsätter enligt valberednings förslag som ordförande i Sveriges släktforskarförbund i ytterligare två år.
Han har varit bas i släktforskarförbundet sedan 2014.
Riksstämman med Sveriges släktforskarförbund hålls digitalt den 12 september. Där föreslår valberedningen att Erland Ringborg väljs om som ordförande även för nästa mandatperiod, 2020–2022.
Därmed kommer Erland Ringborg att när han slutar ha varit ordförande i åtta år.
– Det är förstås bra så länge de vill ha mig. Men sedan är det viktigt att valberedningen hittar en efterträdare. Jag fyller 80 år 2022. Helst ska det vara en vice ordförande som kan träda in när jag slutar, säger Erland Ringborg.
Förutom ordföranden finns det åtta ledamöter i styrelsen.
– Jag är en förvaltare. Kanske ska nästa ordförande vara en med mera visioner. Fast jag är bra på att förhandla med Riksarkivet, säger Erland.
Innan Erland Ringborg blev ordförande i Sveriges släktforskarförbund basade Barbro Stålheim i sex år (2008–2014) och Ted Rosvall i åtta år (2000–2008).
Gå till toppen