Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vissel och jubel när studenterna samlades i Ängelholm

Med glada rop och tjutande visselpipor kickade studenten igång på Rönnegymnasiet i Ängelholm, där firandet går i fyrskift.

Sång och dans med studenterna utanför Ängelholms gymnasieskola.Bild: Ludvig Thunman/Bildbyrån
Avspärrningstejp markerade fållor in till fyra separata ingångar till skolan och i klassrummen var det fint dukat med coronaavstånd mellan borden.
Klass HA3b var en av de första som anlände till skolan efter en lite råkall champagnefrukost, en återträff som eleverna längtat efter under flera månaders hemstudier.
Men den som kanske längtat mest var deras mentor Helena Netteus.
– Det har varit jättejobbigt att inte kunnat träffa dem och jag är så ledsen nu när jag ska släppa dem. De blir ju lite som ens familj under de här tre åren, säger hon med värme.
Vissel och jubel, ingång och utspring på studentdagen i Ängelholm.Bild: Ludvig Thunman/Bildbyrån
Årets studentfirande är annorlunda och har krävt hård logistik från skolans sida för att klara Folkhälsomyndighetens krav. Istället för gemensam festlunch för alla studenterna får varje klass festa separat. Nu pågår stipendieutdelning, lunch och mingel med underhållning på länk.
Klockan 12.30 sker det första utspringet på skolan. Med en halvtimmes mellanrum släpps eleverna ut och lämnar skolan för sista gången – framtiden väntar....
En del av studenterna samlades på parkeringen utanför gymnasieskolan.Bild: Ludvig Thunman/Bildbyrån
Centrumutvecklare Madeleine Eidmark överräcker diplom och present till årets stipendiat Clara Alkmar.Bild: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Live-published photos and videos via Shootitlive

Gå till toppen