Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vikande stöd för Johnson under pandemin

Britternas tilltro till landets hantering av pandemin sjunker. Samtidigt minskar också förtroendet för regeringen, visar flera nya opinionsundersökningar.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har inte mycket att klappa för just nu, enligt opinionsmätningar i landet.Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Den stadiga nedgången i förtroende för den brittiska regeringen sedan pandemin startade fortsätter. 47 procent av britterna tycker att Boris Johnsons regering har hanterat coronakrisen dåligt, medan 34 procent tycker att den har agerat bra, enligt en ny undersökning från Opinium.
Oppositionspartiet Labour knappar in och ligger nu bara två–tre procentenheter efter regerande Tories i opinionen.
Stödet för den konservativa regeringen har i veckan sjunkit fyra procentenheter till 41 procent, samtidigt som förtroendet för Labour har stigit till 39 procent, enligt en undersökning från Survation.
Britter känner i högre grad misstro mot sin regering än invånare i andra G7-länder, visade en undersökning från Kantar tidigare i veckan.
Storbritannien har högst dödssiffror i Europa, med över 50 000 avlidna i sviterna av coronaviruset enligt en nyberäkning baserat på officiella källor. Bara USA, med nästan 110 000 avlidna, har högre dödsstal under pandemin.
Nästa allmänna val i Storbritannien hålls 2024.
Gå till toppen