Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kritiken ökar mot Israelplaner på annektering

Oväntad ilska bland bosättare och tecken på sviktande stöd från USA. Med bara veckor kvar till premiärminister Benjamin Netanyahus utlovade annektering av ockuperad palestinsk mark är det fortfarande osäkert om det blir av. – Netanyahu har klättrat upp i ett väldigt högt träd, säger Mellanösternkännaren Anders Persson.

Israeliska soldater vid en palestinsk protest mot annekteringsplanerna i byn Bayta nära Nablus på Västbanken. Arkivbild.Bild: Majdi Mohammed/AP/TT
Det var hans viktigaste och mest polariserande löfte under de tre valrörelser som utspelade sig i Israel inom loppet av ett år. Och genom att bilda regering med sin främsta rival och därmed stanna vid makten har Benjamin Netanyahu banat väg för en annektering av alla bosättningar på ockuperad palestinsk mark, i strid mot folkrätten. Frågan är om det blir av.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen