Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dags för vår livesatsning – följ Eskilsminne och BoIS på hd.se

Arenorna är stängda för publik, men HD:s prenumeranter får följa med in ändå. Vi livesänder alla seriematcher med Eskilsminne IF och Landskrona BoIS.

Här hittar du den närmsta tidens kommande matcher, och matcher som går att se i efterhand.
Eskilsminne och Landskrona BoIS i en träningsmatch i februari – med start på söndag kommer vi att visa deras matcher på hd.se. På bilden syns Landskronas Linus Olsson och Eskilsminnes Victor Wahlgren och Fredrik Widlund.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Lite drygt två månader senare än planerat är vi nu framme vid de svenska fotbollspremiärerna. På söndag drar Ettan södra igång, där två nordvästskånska lag finns: Eskilsminne IF och Landskrona BoIS. Alla deras hemma- och bortamatcher kommer att sändas live på hd.se.
– Det här är en satsning vi var glada att presentera redan tidigt i våras. Med tanke på det läge vi befinner oss i just nu, med coronapandemin som ändrat förutsättningarna helt, känns det extra bra att kunna erbjuda våra sportintresserade prenumeranter fler möjligheter att följa livesänd fotboll, säger HD:s chefredaktör Marcus Ekdahl.
Det är HD:s ägare Bonnier News tillsammans med lokalmediekoncernen NTM som förvärvat sändningsrättigheterna för Ettan i tre år framöver.
Eskilsminne har hemmapremiär mot Lindome GIF klockan 14 på söndag. Två timmar senare inleder Landskrona BoIS seriespelet borta mot Oskarshamns AIK. Det räcker att ha ett premiumabonnemang (som ingår för alla pappersprenumeranter) för att kunna se livesändningarna på hd.se – de kommer inte att kosta något extra. Däremot kommer det att finnas möjlighet att köpa enskilda matcher). En timme innan avspark publiceras en artikel med spelaren i på HD.se.
Via produktionspartnern Sportsground kommer produktionerna av de här matcherna att höjas till samma nivå som till exempel Hockeyallsvenskan.
– HD har alltid haft en tradition av en stark lokal sportbevakning. Vi verkar i en region med många elitlag och utövare på toppnivå. BoIS var nära att gå upp i superettan förra året och ser ut att bli ett topplag även denna säsongen och Eskilsminne är en stor klubb i Helsingborg, säger Marcus Ekdahl.
Avtalet med Ettan träffades mellan Bonnier News, NTM och Svenska Fotbollförbundet innan coronapandemin slog till med full kraft.
– Många klubbar har det tufft just nu. Jag vet att man centralt på Bonnier och NTM jobbat hårt tillsammans med Ettan för att hitta sätt att hjälpa klubbarna nu när publikintäkterna uteblir, säger Marcus Ekdahl.
För den som vill följa fler lag än Eskilsminne och Landskrona hänvisas till nystartade Sportexpressen Play, som sänder samtliga 480 matcher i Ettan.
Gå till toppen