Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Living in America” med The Sounds är mer aktuell än någonsin

The Sounds är ett av Sveriges mest uppskattade liveband, inte minst i USA. Nu är spelningarna inställda. Hur hanterar de det? Vi har träffat Maja Ivarsson, frontfigur i det albumaktuella skånska rockbandet.

Maja Ivarsson, sångare i The Sounds, bandet som bildades i Helsingborg men numera har sin bas i Malmö.Bild: Peter Frennesson
”Give it up for The Sounds everybody”, säger Maja Ivarsson med all den energi hon under omständigheterna kan uppbåda. Det är april 2020. Hon står på Kulturbolagets scen i Malmö. Hon och hennes band har precis rivit av sin gamla monsterhit ”Living in America”. Maja Ivarsson har klackar på fötterna, smink i ansiktet. Mycket är som vanligt. Bandet har suttit i logen och laddat med bärs och musik. Samtidigt: När Maja Ivarsson försöker klappa igång stämningen är det ingen som svarar. Publiken sitter hemma framför sina skärmar runt om i världen och tar del av konserten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen