Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Persbrandt har huvudroll i Dalles nya film

Mikael Persbrandt och Vanna Rosenberg spelar huvudrollerna i Peter Dalles nya film. ”Tills solen går upp” undersöker eskapism och ”tänk om”-känsla i långvariga relationer – där en 1500-talsbok för handlingen i en oväntad riktning.

Peter Dalle har regisserat och skrivit manus till filmen "Tills solen går upp", som handlar om verklighetsflykt. "Jag är en dagdrömmare och ganska beroende av att fly iväg. Om det är en del av en yrkesskada, eller en läggning som ledde till ett yrke, det vet jag inte riktigt", säger han.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Peter Dalle började utforska idén som ligger bakom filmens handling för flera år sedan, men det är först nu som han hunnit med att skriva ett manus. I ”Tills solen går upp” stöter Mikael Persbrandts rollfigur på sin exflickvän, som spelas av Vanna Rosenberg – och spänning uppstår.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen