Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Regnbågsflaggan kommer att ha sin självklara plats i Svalöv”

Liberaler skriver debattinlägg och arrangerar regnbågspicknick som en manifestation mot SD-toppen Teddy Nilssons inlägg om prideflaggan på Facebook.

I augusti anordnar HBT-liberaler Syd och Liberalerna Svalöv tillsammans en Regnbågspicknick, för att markera Liberalernas hållning till allas lika värde. Vi planerar att denna picknick skall genomföras i Svalövs vackra skulpturpark; alla är välkomna. Det liberala arbetet fortsätter i den riktning som Liberalerna som parti står för. Liberalerna i Svalöv håller ryggen rak och håller fanan högt i den nya situation som nu uppstått.
Regnbågsflaggan kommer fortsatt att ha sin självklara plats i kommunen. 2017-04-24 fattade kommunfullmäktige i Svalöv beslut om policy för kommunal flaggning. Man beslutade att ”Den 17 maj är det homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queerpersoners dag. Då skall Svalövs kommuns flagga, regnbågsflaggan och svenska flaggan hissas.”
Detta är en viktig symbolhandling för att visa alla människors lika värde. Senaste veckan har det i media florerat andra synsätt. Bland annat har synsättet att Regnbågsflaggan skulle vara exkluderande saluförts. Regnbågsflaggan symboliserar stolthet, mångfald och respekt för medmänniskor och tolerans. Inget kan vara mer inkluderande än just respekt för medmänniskor. Liberalerna i Svalövs kommun har gått i aktiv opposition, som inkluderar att varje dag under resten av denna mandatperiod bevaka bland annat frågor om mångfald, inkludering och rättvis behandling av alla. Alla människors lika värde är grundstenen i liberalismen och finns i en liberal politikers DNA.
Svalövs kommuns flaggpolicy kommer att kvarstå oförändrad och Svalöv kommer även fortsättningsvis att hissa Regnbågsflaggan den 17 maj. Liberalerna i Svalövs kommun är en garant för detta.
Den politiska situationen i Svalöv gör att Liberalerna här kan utgöra en motvikt mot de krafter som vill trycka ner minoriteter och frisinnade. Resultatet blir en politik med bättre och mer neutral balans. Denna balans gör att Svalöv inte aktualiserar några förslag som strider mot svensk lag. Kommunen avstår ifrån tiggeriförbud, bibehåller en god modersmålsundervisning och SFI, samt fortsätter med kommunal flaggning med Regnbågsflaggan. Styret skall koncentrera sig på frågor som är till förmån för alla kommunens medborgare och som handlar om utveckling av hela kommunen. Svalöv ska fortsatt vara ett öppet och fritt samhälle där alla har en plats.
Styrelsen för HBT-Liberaler Syd och Svalövsliberalerna
Läs också SD-topp ville förbjuda prideflaggan
Läs också Politikerkollegor tar avstånd från SD-basens inlägg om prideflaggan
Gå till toppen