Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”En bra infrastruktur är nödvändig”

Klippan, Bjuv och Perstorp är tre av de sju kommunerna som planerar att delta i samarbetet med att driva Ängelholms flygplats framöver. Satsningen på infrastrukturen är viktig, anser ledande politiker på orterna.

Coronakrisen stoppade flygtrafiken till och från Ängelholm-Helsingborg Airport. Driftsbolaget hamnade i kris, sa upp sina anställda och hotades av konkurs innan förhandlingarna med kommunerna gav resultat.Bild: Niklas Gustavsson
En hel del frågor återstår efter måndagens besked att Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp och Ängelholms kommun tar över driften av Ängelholm-Helsingborgs flygplats genom ett gemensamt bolag. Kommunstyrelseordförandena i de tre kommunerna i Skånes inland är i mycket överens kring varför man vill vara med i samarbetet, när exempelvis grannkommunerna Örkelljunga och Åstorp avstår.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen