Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Godisbutik som hoppas kunna hjälpa föreningslivet

Lars Linderström och Kristian Thomsen har öppnat en ny godisbutik i Helsingborg, som vill göra en insats för det lokala föreningslivet.

Lars Linderström och Kristian Thomsen är nöjda med starten och hoppas unna göra gott i framtiden för föreningslivet i Helsingborg.Bild: Britt-Mari Olsson
Den nya butiken ligger intill korsningen där Österleden och Välavägen möts. Kanske inte det mest förväntade läget för en godisbutik.
Varför där?
– Det finns gott om parkeringsplatser. Samtidigt fick vi tillgång till en butik i två våningar som gett möjlighet att göra något annorlunda med inredning vi byggt själva. Det känns som en riktig satsning, säger Lars Linderström.
Godismästarna, som butiken heter, öppnade förra veckoslutet och responsen blev god, enligt innehavaren.
De flesta matbutiker säljer lösgodis. Det finns också specialiserade butiker som Hemmakväll.
Hur ser ni på konkurrensen?
– Hemmakväll och Godiskristallen är duktiga, men jag tror att det finns en plats på marknaden för oss alla.
Enligt Lars Linderström lägger Hemmakväll sina butiker där många människor rör sig och har ett högre prisläge. Godiskristallen liknar mer Godismästarna.
– Men de ligger på Berga och vi där vi ligger (Väla södra). Vi vill vara ett ställe man åker till och får en liten upplevelse.
Den nya verksamheten hoppas på sikt kunna göra en insats för föreningslivet. Detta genom att ge ett bidrag till lokala föreningar samtidigt som medlemmarna får rabatt på inköpen.
Godismästarna har varit i kontakt med ett par föreningar, men hittills finns inga överenskommelser.
– Men vi har ju precis öppnat, påpekar Lars Linderström.
Varför gör ni det här?
– Jag är föreningsmänniska, spelade själv i Högaborg och arbetade senare i Eskilsminne under rätt många år. Jag tycker det är viktigt – inte minst i dessa tider – att föreningar får möjlighet att överleva och bedriva sin verksamhet. Annars hamnar ännu fler människor snett.
Lars Linderström har tidigare arbetat med godisförsäljning, kompanjonen Kristian Thomsen har färsk erfarenhet av branschen.
Gå till toppen