Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Perstorpsbo döms till fängelse för knivhugg

Efter att ha knivhuggit en bilförare i benet i samband med ett trafikgräl ställdes en trettioårig man från Perstorp inför rätta vid Helsingborgs tingsrätt. Mannen döms till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel.

Det var i början av april 2019 som knivangreppet skedde i anslutning till ett gräl mellan två män som varit nära att kollidera med sina bilar. Den ene av förarna, en trettioårig man högg den andre i ljumsken med en kniv.
Händelsen inträffade på Spjutserödsvägen, ett par minuter efter det inledande grälet som skedde i korsningen Köpmansgatan-Stockholmsvägen i Perstorp.
Efter knivhugget lämnade trettioåringen platsen. Den knivhuggne mannen fick föras till Helsingborgs lasarett.
I domstolen förnekade trettioåringen misshandeln, men rätten satte större tilltro till den knivhuggne mannens historia då den stöds av både vittnesuppgifter och teknisk bevisning.
Tingsrätten finner att misshandeln ska bedömas som grov eftersom trettioåringen använt ett livsfarligt och visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Rätten konstaterar också att risken för livshotande eller dödliga skador är uppenbar när ett stickvapen mer eller mindre slumpmässigt förs in i ljumsktrakten på en människa.
Trettioåringen döms också för två fall av olaga hot efter en dispyt med två kvinnor i ett stugområde i oktober samma år liksom för olaga innehav av dopingpreparat och en mindre mängd narkotika.
Förutom fängelsestraffet ska trettioåringen också betala skadestånd, 10 000 kronor vardera till de två kvinnorna och 49 606 kronor till den knivhuggne mannen.
Gå till toppen