Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världsettan i tårar efter familjeturnering

Det blev en känslosam återstart efter tennisuppehållet. Novak Djokovic bröt ihop inför hemmapubliken efter att ha blivit utslagen ur familjeturneringen.
– Det påminner mig om min barndom, säger han.

Novak Djokovic besegrade Alexander Zverev, men får ändå se sig utslagen ur turneringen.Bild: Darko Vojinovic
Med ATP-touren på paus beslutade sig världsettan Novak Djokovic och lillebror Djordje Djokovic att starta en egen turnering på Balkan.
Adria Summer Tour, med matcher i fyra olika städer i det forna Jugoslavien, har lockat till sig världsspelare som Alexander Zverev, Dominic Thiem och Grigor Dimitrov och inleddes den gångna helgen.
Det blev ett tidigt uttåg för Djokovic, som trots söndagens seger mot sjunderankade Zverev i Belgrad, slogs ut efter att ha förlorat mot Filip Krajinovic.
Serbiens regering släppte nyligen på restriktionerna om publika sammankomster, och det var en märkbart tagen Novak Djokovic som talade inför de 4 000 hemmasupportrarna.
– Jag gråter inte för att jag inte kom till final. Jag är bara överväldigad av känslor eftersom det påminner mig om min barndom, sade Djokovic.
Serbien har 253 bekräftade dödsfall i covid-19 och drygt 12 000 smittade.
Gå till toppen