Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Då får nya ”Sune”-filmen premiär

”Sune – Uppdrag midsommar”, så heter den kommande långfilmen om Sveriges kanske mest kända tjejtjusare. Filmen väntas få premiär i jul.

Familjen Andersson ska fira midsommar – men saker och ting går inte riktigt som planerat. Pressbild.Bild: Foto: Niklas Maupoix
Handlingen drar igång med att familjen Andersson, bestående av skådespelarna Elis Gerdt (Sune), Baxter Renman (Håkan), Tea Stjärne (Anna), Sissela Benn (Karin) och Fredrik Hallgren (Rudolf), ska åka på semester hos faster Hulda. Med sig har de familjen Blixt, som bland annat består av Sunes kärlek Sophie. Men katastrofen är ett faktum när Sophie gör slut med Sune – och tjejtjusaren börjar fundera på knep för att vinna henne tillbaka.
Familjen Blixt spelas av Lily Wahlsteen, Olle Sarri och Sanna Sundqvist. Erland Beskow står för regi.
”Det kommer bli kärlek, action, slapstick och en och annan tår i ögonvrån. I den här historien blir inget som man har tänkt sig vare sig med midsommaren eller kärleken, men det blir kanske i själva verket ännu bättre?” säger Erland Beskow i ett pressmeddelande.
Filmen har precis haft inspelningsstart i trakterna kring Karlsborg. Huvudrollsinnehavaren Elis Gerdt spelar Sune för tredje gången och börjar bli van att ägna somrarna åt filminspelning.
”Att återförenas med min andra familj, filmfamiljen, har liksom blivit en naturlig del av mina somrar. Den här gången bor vi i en stugby också så det är som att vara på kollo”, säger han i ett pressmeddelande.
Bakom manus står denna gång Sören Olsson, Thobias Hoffmén och Christoffer Sandler. Rollfigurerna är baserade på Sören Olssons och Anders Jacobssons bokserie om Sune och hans familj.
Gå till toppen