Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åstorpsbo åtalas efter biljakt

En tjugoårig man från Åstorp ställs inom kort inför skranket vid Helsingborgs tingsrätt. Åtalet gäller grov vårdslöshet i trafik där mannen misstänks för att ha jagat och med avsikt ha kört på ett annat fordon.

Enligt stämningsansökan ska 20-åringen visat grov oaktsamhet och uppenbar likgiltighet för andra människors liv när han i januari jagat efter ett jämnårigt par under en bilfärd från Viken till Helsingborg.
20-åringen uppges ha kört väldigt nära parets bil på vägen in mot Helsingborg för att sedan vid trafikljuset utanför Helsingborgs polishus upprepade gånger ha kört på parets bil bakifrån.
När paret sedan körde in mot polishusets entré ska 20-åringen följt efter i sin bil och där rammat den andra bilen i sidan vilket resulterade i skador på båda fordonen.
Kvinnan i den påkörda bilen ska i förhör ha uppgett att 20-åringen velat trakassera henne. 20-åringen förnekar brott.
Gå till toppen