Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny kritik mot US Open: ”Något känns inte bra här”

Kanadensiska dubbelspecialisten Gabriela Dabrowski är inte nöjd med hur arrangören av US Open tänkt sig minimera risken för smittspridning. Hon är snarare upprörd. På Twitter skickar Dabrowski en verbal skrapa.

Gabriela Dabrowski har synpunkter på hur US Open ska arrangeras.Bild: Peter Klaunzer/AP/TT
”Vi vet inte vilka spelare som kommer i kontakt med varandra och de som inte följer reglerna sätter alla andra i turneringen i en riskabel situation”, skriver hon.
US Open-tennisen spelas 31 augusti–13 september och utan publik i Flushing Meadows, New York. Arrangören har fått myndigheternas klartecken genom att garantera ett batteri av åtgärder, som bland annat virustester, utökad städning och extra omklädningsrum.
Dessutom är startfältet begränsat. Inget kval spelas, mixeddubbeln är struken, bara 32 mot normalt 64 dubbelpar får spela.
”För mig är en grand slam inte en grand slam utan kval, en reducerad dubbel och ingen mixeddubbel. Det lämnar en dålig smak i min mun när så många spelare är emot den här turneringen. Ändå ska den genomföras. Något känns inte bra här”, skriver Dabrowski, vinnare av både Australian Open och Franska mästerskapen i mixeddubbel.
Enligt kanadensiskan känner sig många tennispelare också obekväma med att resa till USA på grund av pandemisituationen i landet. Världstvåan Simona Halep har gjort klart att hon med stor sannolikhet inte spelar årets turnering.
Gå till toppen