Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rullande turistbyrå ska ge inspiration till hemestern

Framför oss väntar en sommar där mycket är sig olikt. Därför lanserar Ängelholms Näringsliv en ny bil där de rullar runt och ger turisttips till både turister och lokalbefolkning som vill hitta på något nytt.

I den gröna bilen går det att få tips på vad man kan hitta på runt Kullahalvön och Bjärehalvön. Under tisdagen stod Julia Lindblad, Amelie Hagström och Lisbeth Holmåker vid Magnarp hamn.Bild: Niklas Gustavsson
– Lycka till nu och cykla försiktigt, säger Lisbeth Holmåker till ett par som just frågat hur lång tid det skulle ta för dem att ta sig till Torekov.
Lisbeth Holmåker är besöksnäringsansvarig på Ängelholms Näringsliv. Tillsammans med kollegorna Amelie Hagström och Julia Lindblad står hon under tisdagen i Magnarp hamn och ger tips om vad man kan hitta på i sommar.
– Det är en väldigt speciell sommar där vi får hemestra, men det är en chans att se vår fantastiska hembygd och allt vad den har att erbjuda, säger Lisbeth Holmåker.
Ängelholms Näringsliv har sedan tidigare en lådcykel inne i centrum där de gör reklam för olika aktiviteter man kan hitta på i området. Men till denna sommar har de även en ny, grön bil som de kallar för ett turistcenter på hjul.
– Med den kan vi ta oss ut till olika vandringsleder och stränder där folk är och ge tips på vart de kan ta nästa tur, säger Lisbeth Holmåker.
I bilens baklucka finns en mängd broschyrer och kartor med tips på platser att besöka på de två halvöarna Kulla och Bjäre.Bild: Niklas Gustavsson
Julia Lindblad gör sin andra arbetsdag i bilen. Hon ser fram emot en sommar hemma i Ängelholm och tipsar om sina egna favoritställen.
– Jag gillar Kullaberg. Där kan man bada och hoppa från klipporna. Eller Skälderviken, men jag är kanske lite partisk då jag bor där, skrattar Julia Lindblad.
För de som inte gillar stränder, vandring och bad – vad tipsar ni dem om?
– Man kan ju alltid åka och fika, eller handla på någon av alla gårdsbutiker som finns här. Eller kanske besöka några av de fantastiska vingårdarna, säger Lisbeth Holmåker.
De tipsar också om att man kan besöka Upzone i Hembygdsparken.
– Det är en höghöjdsbana som verkligen är jätterolig, säger Julia Lindblad.
Den rullande turistbyrån kommer köra runt hela sommaren och kan tänkas dyka upp lite vart som.
Gå till toppen