Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staten betalar 26 miljarder i coronastöd – vem som får pengarna är hemligt

Hittills har staten beviljat 26 miljarder kronor i stöd till företag där personalen arbetar deltid under coronakrisen. Tusentals misstänks för att fuska till sig coronastödet. Men vilka företag som får pengarna är hemligt.
– Det verkar konstigt, säger offentlighetsexperten Bengt Lundell.

Tusentals företag misstänks för att fuska med det nya coronastödet. Men domstolen skyddar företagen med sekretess – både de misstänkta fuskarna och vilka som hittills fått dela på 26 miljarder kronor.Bild: Bertil Ericson/TT
Den här våren får drygt en halv miljon svenskar delar av sin lön betald av staten. På tre månader har Tillväxtverket godkänt utbetalningar på 26 miljarder kronor till företag som anmält att deras personal har gått ner i arbetstid på grund av coronakrisen. Som mest kan ett företag få 60 procent av sina lönekostnader betalda av staten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen