Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två åtalas för brutalt lantbrukarmord

På den här gården utanför Eslöv hittades en äldre man bakbunden och död i maj 2008. Arkivbild.Bild: Stig-Åke Jönsson
Två män har åtalats för det brutala mordet på en äldre lantbrukare utanför Eslöv 2008. Totalt misstänks fyra män vara inblandade i dådet – samtliga är kusiner, skriver Kvällsposten.
En av dem, som i dag är 31 år gammal, har dömts för mordet i både tingsrätt och hovrätt och efter avtjänat fängelsestraff pekade han ut de övriga tre misstänkta. Han tog enligt tidningen själv kontakt med åklagaren och sade att han ville berätta hela sanningen om mordet, eftersom han mått psykiskt dåligt efter gärningen.
De nu åtalade männen har suttit häktade sedan i december förra året. De kommer att ställas inför rätta för mord alternativt medhjälp till mord. Den fjärde kusin som är misstänkt för mordet har redan tidigare ställts inför rätta, men han friades av Hovrätten över Skåne och Blekinge. Förra veckan beslutade Högsta domstolen om resning, vilket innebär att hovrätten ska pröva misstankarna mot honom på nytt.
Gå till toppen